НОВИНИ

Все още продължава работната вечеря между Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
23:20, 09.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Има ли пробив в преговорите за търговско споразумение между Брюксел и Лондон? Борис Джонсън пристигна на работна вечеря с Урсула фон дер Лайен в белгийската столица в търсене на компромис. Сроковете притискат сериозно и двете страни, а решението изглежда трудно.

Вечерята продължава и към този час. Основното ястие е риба, а символично или не, един от основните проблеми, които стоят между ЕС и Великобритания, е именно риболовът. Остават още няколко отворени въпроса.

Всъщност от двамата лидери тази вечер не се очаква да намерят разрешение на откритите въпроси между Лондон и Брюксел, а по-скоро отново да започнат преговорите между преговорните екипи и евентуално споразумение да бъде постигнато в следващите дни. Но дали това ще стане, предстои да разберем в следващите часове.

Урсула фон дер Лаейн трябва да информира и лидерите от ЕС за състоянието на нещата с търговското споразумение с Великобритания. Утре започва последната за годината Среща на върха. Друг важен въпрос ще занимава европейските лидери - европейският бюджет за следващите седем години. Преди няколко часа се появи информация, че има пробив по друг проблемен въпрос, свързан с бюджета, а именно ветото, което Унгария и Полша заплашваха да наложат. Очевидно има разбирателство между германското председателство и двете държави. Предстои да разберем утре дали другите държави ще го подкрепят.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир се преобърна на булевард в Бургас след гонка с полицията
Тир се преобърна на булевард в Бургас след гонка с полицията
Хакери са атакували Европейската агенция по лекарствата
Хакери са атакували Европейската агенция по лекарствата