НОВИНИ

Осъден стреля с газов пистолет по полицаи и се барикадира в дома си в Омуртаг

bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 15.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

28-годишен рецидивист от Омуртаг, осъден да излежава в затвор 5 години и половина при първоначален строг режим, се е скрил в специално направен от самия него тайник в къщата си. На 12 март полицаи от Омуртаг посещават адреса, но като опитали да го задържат, младият мъж стрелял по тях с газовия си пистолет.

28-годишният О.М. живее на улица в респектираща къща. На двора има няколко агресивно настроени кучета от различни породи. Освен от тях, къщата се охранява и от няколко видеокамери. Преди е работил като строителен работник и печелил добри пари, с които е ремонтирал и къщата. Почти всички други къщи на тази улица са заключени или пък в тях не живеят хора. Баба Катя единствено се съгласи да говори с екип на БНТ през прозореца. Познава го като добро и работливо момче.

"Ама заради момичета, но иначе беше много добро момче, способно, завърши в Търново строителен техникум, много способно момче, много добре работи. Баща му има строителна фирма, майка му в Германия работи и му пращаше много пари, първо имаше законна жена, има детенце на 6 годинки, ама тя жената го провали", разказа баба Катя.

На 12 март полицаите от районното управление установили, че мъжът се намира в къщата си, пристъпват към задържането му. Намират го в специално направен тайник-скривалище, откъдето той е стрелял по тях с газово-сигнален пистолет, за да осуети задържането си.

"Оказал е съпротива при ареста, но въпреки това е задържан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК, като непосредствено след задържането му е извършено претърсване и изземване, като са установени различни видове наркотични вещества. За това е образувано досъдебно производство по чл. 354 "а", ал. 3 от НК. За престъплението "държане на наркотични вещества", Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 1000 до 5000 лв., докато за престъплението по чл. 270, ал 1 от Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода до 3 г. или глоба от 500 до 2000 лева", заяви говорителят на районната прокуратура в Търговище прокурор Мартин Кузманов.

28-годишният мъж вече е приведен в следствения арест в Шумен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се пик на заразените с COVID-19 след 3 седмици
Очаква се пик на заразените с COVID-19 след 3 седмици
Служители и собственици на фитнес зали протестираха срещу мерките в Силистра
Служители и собственици на фитнес зали протестираха срещу мерките в Силистра