НОВИНИ

Триъгълно "кръгово" кръстовище предизвиква хаос във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 15.03.2021
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Преди дни във Враца бе изграден нов булевард, свързващ два квартала в града. Трасето завършва с кръстовище, на което цари лек хаос от автомобили, които преминават, както намерят за добре. Пътната маркировка по триъгълното "кръгово", както вече го наричат, ограничава движението в някои посоки.

Бул. "Европа" е новоизградено трасе, свързващо два квартала във Враца. Участъкът е с дължина близо 2 км, завършва с триъгълно кръстовище, което врачани не одобряват и всичко това за 2 млн. лева.

Триъгълното "кръгово", както вече го наричат шофьорите, не е нищо по-различно от Т-образно кръстовище. Но така поставената пътна маркировка ограничава движението в някои посоки. На шофьорите обаче това не им харесва и се движат, както е било до сега, двупосочно и в трите посоки.

"Горе долу са го направили правилно. А да знаете надясно само е грешно, трябва и надясно, и наляво", коментира шофьор.

"Не е направено удачно с този десен завой за кв. "Кулата", трябва да се отиде до кв. "Кулата" или там на първото място, което е разрешено, да се направи обратен ляв завой. Не е много добро решение", казва друг.

"Това недомислие, което извършиха в началото, не мога да си обясня", смята трети.

Слизащите от надлеза вече не могат да стигнат до КАТ, а идващите от кв. "Кулата" не могат да се качат по надлеза. Затова всеки преминава, както намери за добре.

В рамките на 5 минути екипът на БНТ успя да заснеме над 10 нарушения. Всичко това продължава вече седмица за щастие без инциденти.

Някои дори успяха да заобиколят кръстовището от лявата му страна. А в социалната мрежа се появи и забавно клипче с този участък.

Новият булевард няма нужната нивелация, а шахтите отново са под нивото на асфалта. Пешеходците пък търсиха пътека, по която да преминат натовареното кръстовище.

"Шахтите в целия град никъде не са нивелирани, винаги трябва да ги обикаля човек", заявява пешеходец.

"По-лош път за толкова пари няма. Не знам коя фирма и за какви пари го е правила, обаче е кошмар", смята друг.

"Поне една пешеходна пътека да направят. Деца минават тук за училище. Те постоянно минават от тук", коментира трети.

От местната управа заявиха, че изграждането на булеварда е по проект на нереализирана регулация и законово и нормативно не се позволява двупосочно движение.

"Видяхме от няколко дни, че това е проблем, по който се опитваме да вземем решение", обясни зам.-кметът на община Враца инж. Цветан Стоичков.

Само след ден стана ясно, че е възможно законово, и пътната маркировка ще бъде променена, и движението в участъка ще бъде двупосочно за трите посоки, както е било досега.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кина, театри и музеи в Благоевградско отново работят
Кина, театри и музеи в Благоевградско отново работят
Удължават срока за изготвяне на техническите паспорти на сградите
Удължават срока за изготвяне на техническите паспорти на сградите