НОВИНИ

Младеж стреля с пистолет в заведение в Бургас - недоволен от мерките

bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 15.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

20-годишен от Бургас реши да изрази недоволството си от противоепидемичните мерки, като стреля с пистолет в бургаско заведение.

Поводът е работното време в пандемията - трябвало е да напусне обекта в 23 часа и това не му е харесало. От трите изстрела, които произвел, за късмет няма пострадали.

Неприятният инцидент се е разиграл в това заведение в бургаския комплекс "Изгрев" навръх 8-ми март. Малко преди 23 ч. то е трябвало да затвори, но последната компания, която останала вътре, не искала да си тръгне.

"Искаха да стоят още, да им пуснем музика, но нямаше как. Трябваше да затворим в 23 ч. Веселиха се момчетата, напиха се. Бях на бара, не видях нищо, само чух, че стрелят", каза служителката в заведението Азизе Сюлейманова.

Компанията е била на ето тази маса. След няколко подкани да напуснат заведението се е стигнало и до изстрелите.

20-годишният Христо изкарал газов пистолет и произвел три изстрела – два в прозорците на заведението и един в стъклената врата. Сигнала за инцидента в полицията обаче е подаден 4 дни по-късно.

"Той си е тръгнал, но впоследствие е установен от полицейските служители, които иззели записи от видеокамерите на обекта, както и извършили разпити на свидетели – очевидци на инцидента. Установена е самоличността на извършителя", заяви Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Клиентите на заведението, повечето от които редовни, са притеснени след случилото се.

"Тези неща са неприятни на всеки един човек, който е дошъл примерно да си каже някое приказка с познати, приятели и да дойдат някакви лумпени да направят някакво такова деяние, защото от такива неща се случват и по-лоши", каза Георги Таков.

Стрелецът е бил задържан за 24 часа, а по-късно освободен. Събират се доказателства, след което да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на материални щети.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автоинструктори протестираха в София
Автоинструктори протестираха в София
НСА удостои Тервел Пулев със сертификат за доброволчество
НСА удостои Тервел Пулев със сертификат за доброволчество