Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Избухна цистерна на стара бензиностанция във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 15.03.2021
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Избухна цистерна на бензиностанция във Враца. От взрива е пострадал около 50-годишен мъж.

Бензиностанцията не функционира от години, а старите съдове, в които се е съхранявало преди време гориво, са изведени на повърхността. При опит на служител във фирмата да среже съда, цистерната избухва.

Това е стара неработеща бензиностанция повече от три години. Цистерните, в които се е съхранявало гориво, преди време са били под земята, но от няколко седмици са изведени на повърхността. Теренът е частна собственост и се подготвя за друг бъдещ обект. Днес преди обяд служител във фирмата е започнал да реже тръба на стария съд, но от налягането цистерната избухва, а мъжът е отхвърлен на метри.

По неофициална информация служителят е около 50-годишен със счупен крайник. От инспекцията по труда казаха, че служителят има трудов договор към фирмата. Все още не е ясно дали са спазени всички мерки за безопасна работа, тъй като тече проверка.

Хората чули силният удар споделят, че много бързо е откарана избухналата цистерна от мястото на инцидента, с цел да потули бързо случая. БНТ успя да заснеме и собственика на фирмата, който побърза да си тръгне.

"Гръмнало е от цистерната", обясни собственикът.

БНТ: Мерките за безопасност дали са спазени?

"Всичко", отговори той.

"На другата пряка имаме голям сервиз, там работим, и по едно време се чу един много силен удар. Не като взрив, а като много силен удар, помислих, че камион се е ударил, ама то гръмнало цистерна. Тая бензиностанция не работи повече от три години, вадят цистерни, копаят тук, ама колко са били не знам", каза Павлин, който работи близо до бензиностанцията.

"Чух страшен звук като под налягане да излиза въздух. Много силен гърмеж и тътен, и са дошли да режат тук цистерната да я предават. Как може да се допусне това нещо да се прави, не знам. Цистерна, която е държала гориво, и да дойде един непрофесионален работник и дори е да е професионален да тръгне с резак да реже, това нещо е нормално да се случи. Човекът, доколкото разбрах, на няколко метра е излетял от цистерната при това положение, което се е случило. Не може така някой да си предприема някакви своеволия в населено място, отвсякъде хора, да тръгва да предприема някакви рязанки ей такива", коментира друг работник.

Когато екипът на БНТ си тръгваше, пристигна и камионът, който е извозил избухналата цистерна. По каросерията имаше още от пяната, която са използвали огнеборците. Шофьорът също не пожела да коментира и побърза да се скрие от камерата.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС започна две съдебни производства срещу Великобритания
ЕС започна две съдебни производства срещу Великобритания
Министър Николова издаде заповед за правилата в туристическите обекти през летния сезон
Министър Николова издаде заповед за правилата в туристическите обекти през летния сезон