НОВИНИ

Бионсе влезе в историята с най-много спечелени награди "Грами"

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
17:53, 15.03.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В Лос Анджелис бяха раздадени наградите "Грами". Песен на годината стана хит, вдъхновил през лятото протестите срещу расизма, провокирани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Бионсе стана изпълнителката с най-много награди "Грами" в историята. Тейлър Суифт и Били Айлиш са другите отличени с престижните награди.

Големият победител е Бионсе, която влезе в историята като изпълнителката с най-много награди "Грами". Тя си тръгна с четири статуетки и така изпревари Алисън Краус, която държеше рекорда досега.

"За мен е чест, толкова съм развълнувана. Като изпълнител вярвам, че моята работа, както и на всички останали, отразява времето, в което живеем, а времената са трудни", заяви Бионсе.

Тейлър Суифт получи отличие за Албум на годината и стана първата жена, печелила наградата три пъти. Тя благодари на екипа си за необичайната работа в условията на пандемия, но също и:

"Най-вече искаме да благодарим на феновете", допълни тя.

Били Айлиш получи две отличия за запис на годината и най-добра песен за визуални медии за предстоящия филм от поредицата за Джеймс Бонд. Айлиш каза, че наградата е трябвало да отиде при Меган Трий Сталиън, която все пак стана най-добър нов изпълнител и заедно с Бионсе получи награда и за най-добра рап песен.

"Наистина е смущаващо за мен. Меган, момиче, щях да напиша реч за това, че го заслужаваш, но си помислих, че няма начин да изберат мен. Ти наистина заслужаваш", каза Айлиш.

Песен на годината стана парче, написано за протестите в САЩ, започнали след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в изпълнение на H.E.R.

"Ние сме промяната, която искаме. Запазете същата енергия. Благодаря", беше посланието.

Поради пандемията церемонията с водещ Тревър Ноа тази година се проведе в хибриден формат: основните събития се развиваха на няколко сцени в Лос Анджелис с включвания от Ню Йорк и Нешвил. Музикалните изпълнения бяха предварително записани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители и собственици на фитнес зали протестираха срещу мерките в Силистра
Служители и собственици на фитнес зали протестираха срещу мерките в Силистра
Кина, театри и музеи в Благоевградско отново работят
Кина, театри и музеи в Благоевградско отново работят