НОВИНИ

Осъдиха прокурорския син на година и осем месеца условно, пуснаха го от ареста

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:21, 02.10.2024 (обновена)
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
прокурорски син Васил Михайлов
Снимка:
Слушай новината

Синът на прокурора Бисер Михайлов - Васил Михайлов, е осъден условно на 1 година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок. Присъдата е във връзка с четирите закани за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

В съдебната зала присъства и бившата приятелка на Васил Михайлов - Боряна Рангелова. На излизане тя не пожела да коментира условната присъда на Михайлов. Неговият адвокат също запази мълчание. Съдията разпореди прокурорския син да бъде незабавно пуснат от ареста.

Настоящето дело е само за закани за убийство към бившата приятелка на Васил Михайлов. От тях Софийският районен съд е уважил само една, но все още не е изложил мотивите си.

Наблюдаващият прокурор обаче подчерта, че според него има достатъчно доказателства по всичките четири обвинения. От прокуратурата припомниха, че са поискали пет години затвор.

В съдебната зала стана ясно, че преди близо месец прокурорският син е бил осъден на година и 8 месеца условно по друго дело в Сливница. Присъдата обаче не е била влязла в сила - затова съдията кумулира двете присъди.

"Допуснал съм много грешки преди и това е така. В затвора осъзнах много неща. Бях изолиран около 8 месеца в затвора и помислих над много неща. Има неща, които не съм направил както трябва и както е редно. Перник няма от какво да го е страх. Аз и преди да вляза в затвора работех като охрана. Не мога сега да ви обясня какво ще работя, току-що излизам, това не ми е на първи план", заяви Васил Михайлов.

"Аз смятам, че така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще я протестирам. По отношение на това дали аз смятам, че подсъдимият е опасен за хората в Перник - аз многократно съм изтъквал в протестите, които съм подавал пред Софийския градски съд, че считам, че при него е налице реална опасност от извършване на престъпление, а решението ще бъде на съда. По другите медийно известни случаи тече друго наказателно производство, което все още не е приключило и тепърва предстоят съдебни заседания през месец декември", каза прокурорът Георги Иванов.

Срещу Васил Михайлов се води и дело за няколко побоя и хулиганство в Перник.

Тъй като обвинителите и съдиите там си направиха отводи то дойде в София. Каква ще бъде развръзката там - предстои да разберем.

Вижте още в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Шулц: Очаква ни труден съперник
Павел Шулц: Очаква ни труден съперник
Мач в Русенско завърши с погром на съблекалня (ВИДЕО)
Мач в Русенско завърши с погром на съблекалня (ВИДЕО)