НОВИНИ

Осъдиха Робиньо на 9 години затвор за изнасилване

Робиньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 19.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият нападател на Реал Мадрид Робиньо беше осъден за участието си в групово изнасилване.

Касационният съд в Рим отхвърли жалбата на 37-годишния бразилец и неговия приятел Рикардо Фалко и потвърди решението на предишните инстанции да осъдят двамата мъже на 9 години затвор.

Следващо обжалване не е възможно, присъдата е влязла в сила веднага след постановяване на присъдата.

Според UOL Италия може да поиска екстрадирането на Робиньо и Фалко, но е малко вероятно да се случи, поради което вероятно ще поиска Бразилия да гарантира, че виновните излежават присъдите си в местен затвор. За да се случи това, те трябва да прехвърлят документите, свързани с изпълнението на решението в южноамериканската държава и да изчакат тяхното разглеждане, но няма крайни срокове за този процес.

Въпросният инцидент се разиграл в Милано през 2013 г., когато бразилецът и още петима души изнасилили албанско момиче в нощен клуб. Потърпевшата е била под въздействието на алкохол. Същата вечер момичето е отпразнувало 23-ия си рожден ден.

През ноември 2017 г. бразилският нападател беше осъден от италиански съд на 9 години затвор за изнасилване. До момента футболистът и адвокатите му се опитваха да обжалват присъдата.

През октомври 2020 г. Робиньо даде интервю, в което заяви, че не е изнасилил момичето и сексуалният контакт между тях е бил по взаимно съгласие: „Тя се обърна към мен и контактът се случи по желанието на двете страни. Бяхме там няколко минути, докосвайки се. И тогава се прибрах. Приятелите ми казаха, че със съгласието на момичето са останали при нея, правили са секс с нея, защото тя е искала. И че напуснали този клуб с нея и отишли в друг клуб.”

Робиньо носи екипа на националния отбор на Бразилия, Сантос, Реал Мадрид, Манчестър Сити и други.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел отказа пост в ООН
Меркел отказа пост в ООН
Съществено, но временно затопляне утре
Съществено, но временно затопляне утре