НОВИНИ

Остава много топло, температурите ще са до 34 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 06.07.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 29° и 34°, малко по-ниски в крайните източни райони около 26 - 28 градуса.

Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, докато над източните райони облачността ще е по-често значителна, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна България временно силен север-северозападен вятър.

През нощта валежите в източните райони ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее и над почти цялата страна ще бъде слънчево. В Източна България ще продължи до духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Очакват се минимални температури между 18 и 21 градуса, в София около 16 градуса.

Утре ще бъде предимно слънчево, но отново главно над Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-североизточен вятър, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в крайните източни райони и по Черноморието - малко по-ниски - между 24° и 28°.

Температурата на морската вода ще е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
В морските ни курорти ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност и на места в източните масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 19 градуса на Алеко, около 23 градуса в Боровец и Пампорово и до 28 градуса в Банско.

И на Балканите ще бъде слънчево, с купеста облачност над източните райони и на места там пак ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. От запад ще нахлуе по-горещ въздух и отново дневните температури ще надминат 35°.

У нас през следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. В четвъртък и петък дневните температури слабо ще се понижат. Очакват се и превалявания, на повече места през първия ден. През почивните дни ще е почти без валежи, а температурите отново ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АДФИ: С над 556 млн. лв. Държавната комисия по хазарта е ощетила държавния бюджет
АДФИ: С над 556 млн. лв. Държавната комисия по хазарта е ощетила държавния бюджет
Започна монтирането на трамвайните релси на пл. "Македония" (Снимки)
Започна монтирането на трамвайните релси на пл. "Македония" (Снимки)