НОВИНИ

Остава облачно и мъгливо, на места с ръмежи от дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 10.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Времето

В близките часове в много райони от страната видимостта временно ще се подобри, но в по-голямата част от страната ще остане облачно и мъгливо, а на места ще има и ръмежи от дъжд. Слънчево ще бъде в планините и планинските райони. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 12°.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през нощта, а в сутрешните часове отново ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са в широки граници - между 3 и 10 градуса, в София - около 4°, а максималните - между 9° и 15°. Временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта, се очакват в следобедните часове, по-съществени над югозападните райони. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър.

Предимно облачно ще е времето и в планините. Повече слънце ще има по най-високите части, главно в масивите от Югозападна България. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 2-3 градуса над нулата.

В планинските курорти - от 7° на Алеко, до 13° в Банско и Добринище. Вятърът ще е слаб от североизток.

В четвъртък температурите ще останат без промяна. В по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо, с повече слънчеви часове през втората половина на деня в Западна и Централна България. В петък ще бъде предимно слънчево, но сутринта ще бъде студено с температури от 0 до 5 градуса.

През почивните дни ще преобладава облачно време с по-голяма вероятност за валежи в събота. Максималните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева за 10 ноември: Трябва да знаем и помним уроците на нашето минало
Захариева за 10 ноември: Трябва да знаем и помним уроците на нашето минало
Разкриват специален кабинет за пациенти с COVID-19 в Пловдив
Разкриват специален кабинет за пациенти с COVID-19 в Пловдив