НОВИНИ

Остава облачно, на места с ръмежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 22.12.2020
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

И днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо, като на места и ще преръмява. В близките часове над Югозападна България се очаква временно подобрение на видимостта. Ще е почти тихо, само в Източна България ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 5°.

И през нощта ще се задържи облачно и мъгливо, на отделни места с ръмежи. Минималните температури утре сутрин ще са между 1° и 6°, в София - около 3°.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е слаб до умерен. С него ще нахлува по-топъл въздух, максималните температури ще се повишат и ще са в интервала между 9° и 14°, малко по-ниски в Лудогорието. Постепенно видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и по-късно през деня на много места ще намалее до предимно слънчево.

В планините облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб сняг. След обяд от запад облачността там ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.

Максималните температури в курортите ще са от 1 градус на Алеко, около 3° в Боровец и Пампорово и до 8° в Банско. Ще духа умерен, по-високите части временно силен вятър от север-северозапад.

Продължават снеговалежите в Русия. Сняг ще завали и в Украйна. Валежи от дъжд ще има на Британските острови, във Франция, както и в северните части от Италия. На Балканите, по-значителна облачност и слаби превалявания ще има преди обяд над североизточните райони от полуострова.

В четвъртък у нас ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен вятър и затоплянето ще продължи. В петък, на Коледа, ще бъде още по-ветровито и необичайно топло за това време от годината с максимални температури от 10° до 15°. Ще започне увеличение на облачността и през нощта срещу събота ще завали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг. Валежите ще продължат и в събота, и в неделя. Очаква се и застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват за големи количества заровени отпадъци край Пловдив
Проверяват за големи количества заровени отпадъци край Пловдив
В Пловдив предлагат веган шоколад за постите
В Пловдив предлагат веган шоколад за постите