НОВИНИ

Остава студено и снежно, затопляне чак в събота

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 23.03.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

След снежното начало на астрономическата пролет тази година, вече има изгледи и за слънце, и за по-високи температури, но чак в събота и неделя! До тогава ще остане по-студено от обичайното, а на места ще продължи да превалява сняг.

През нощта, главно в Северна България, а утре на много места в страната ще вали предимно слаб сняг, но в Предбалкана са възможни все още и по-съществени количества.

С умерен, в Източна България временно силен, северен вятър, ще нахлуе още по-студен въздух и температурите ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, в сутрешните часове - от минус 4° до плюс 1°, следобед - между 1° и 6° , само в крайните югозападните райони до 8°. Слаб сняг се очаква да превали и по северното ни Черноморско крайбрежие, а по южното - дъжд и сняг. До вечерта в повечето райони валежите да спрат.

Застудяване предстои и в планините, където вятърът ще е силен, с посока също от север - минус 15, минус 16 градуса ще бъдат максималните температури по високите върхове.

Ще продължи да вали и сняг, като по-обилни ще са валежите в Западна и Централна Стара планина, както и в масивите от Югозападна България. Опасността от лавини, извън обработените писти в ски курортите остава висока.

Дъжд ще вали утре на Британските острови и в крайните северозападни райони на Франция. Сняг ще вали в Източна Европа. Превалявания от сняг ще има и на Балканите, в отделни райони и по-значителни.

У нас в четвъртък и в петък дневните температури ще се повишават, но сутрешните ще са още по-ниски, на места в Западна България - до минус 10°, минус 12°. По-съществено ще е затоплянето през почивните дни, когато ще бъде и предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ уточни: България е на десето място по смъртност от COVID-19
МЗ уточни: България е на десето място по смъртност от COVID-19
Любовни сюжети за милиони: Африканци източват сметки на българки в интернет
Любовни сюжети за милиони: Африканци източват сметки на българки в интернет