НОВИНИ

Остава студено, с превалявания от слаб сняг

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 09.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 6° и 0°, а максималните - между 0° и 6°. Облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания от сняг. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, главно над източните райони от страната. Ще духа слаб и умерен северен вятър.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3 - 5°. Температурата на морската вода е 5 - 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър и ще има виелици и навявания. Студено време и максимална температура на височина 1200 м около минус 3°, на 2000 м - около минус 10°.

В четвъртък и петък с умерен, временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Времето ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 2° и 3°, през втория ден още малко по-ниски.

През почивните дни вятърът ще отслабне, но в Източна България ще остане ветровито. Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, на места в котловините и Северна България до минус 12°, а максималните – между минус 3° и 2°. Облачността ще се задържи значителна и на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия обяви нов режим на затишие
Русия обяви нов режим на затишие
Интер спечели реванша срещу Ливърпул, но "мърсисайдци" изпълниха мисията си
Интер спечели реванша срещу Ливърпул, но "мърсисайдци" изпълниха мисията си