НОВИНИ

Остава топло за сезона, но със слаби валежи от дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 25.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за топло време на Коледа - максималните температури в почти цялата страна днес бяха над 10 градуса, на много места в Северна България имаше и 16-17 градуса.

Утре рано сутринта в отделни котловини и в Североизточна България температурите ще са около и малко под нулата, в останалата част от страната ще са предимно между 2° и 7°.

През деня в Северна и Западна България ще има слаби валежи от дъжд. По поречието на Дунав ще е мъгливо и там дневните температури ще останат под 10 градуса, докато северно от планините и в Югоизточна България, където ще духа умерен югозападен вятър, ще са до около 13 - 15 градуса.

Значителна ще е облачността и над Черноморието, но там ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В отделни райони на планините в западната половина на страната ще има слаби валежи от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 1 градус на Алеко до 9 в Пампорово.

И в останалата част от Балканите ще остане топло за края на декември. В северозападната част на полуострова и по западното крайбрежие на Гърция ще вали дъжд, а в североизточните райони на Румъния - сняг. Дъжд и сняг ще вали в Южна Германия и в отделни райони на Австрия. Дъжд ще вали и на много места в Западна Европа, на Пиренеите и Апенините ще има и по-значителни количества. Валежи от сняг ще има в Югоизточна Украйна и по-голямата част от Европейска Русия.

У нас в началото на следващата седмица северно от планините и в Югоизточна България ще остане ветровито и температурите там ще са по-високи от обичайните, докато в райони с мъгли ще са от 2° до 5°. Ще превалява дъжд, предимно слаб, но към средата на седмицата се повишава вероятността за по-големи количества на валежите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралица Елизабет Втора отдаде почит към принц Филип в Рождественото си послание
Кралица Елизабет Втора отдаде почит към принц Филип в Рождественото си послание
Фотографи зарадваха с 5-метрова елха от лампички варненци
Фотографи зарадваха с 5-метрова елха от лампички варненци