НОВИНИ

Остава в ареста майката, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 21.11.2020 (обновена)
6502
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

Майката, обвинена за убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста реши Окръжният съд в Благоевград. Пред съда днес тя е поискала да и бъде наложена по-лека мярка. Нови данни от разследването разкриват факти за живота й преди престъплението.

Заради противоепидемичните мерки в Окръжния съд в Благоевград, днес медии не бяха допуснати до заседанието, на което се разглежда искането на прокуратурата Кристина Дунчева да остане в ареста.

Жената е присъствала на заседанието, като пред съда единствено е поискала да й бъде наложена по-лека мярка.

32-годишната Кристина е единственият задържан до момента във връзка с жестокото убийство на две малки деца на 5 и 3 годинки.

Днес и адвокатът на заподозряната Маньо Алексиев потвърди пред медиите, че тя единствена е била в апартамента, когато е разбита заключената врата, че е намерена с окървавени ръце до телата на децата си. Той обаче каза, че от това не може да се направи категоричен извод, че Кристина е действителният извършител на престъплението.

На снимката: адвокат Маньо Алексиев

Адвокат Алексиев ще обжалва мярката задържане под стража. Делото е насрочено за 26 ноември в Софийския апелативен съд.

32-годишната Кристина Дунчева, задържана за убийството на двете ѝ деца, не е признала, че е извършител на тежкото престъпление. Това съобщи нейният адвокат, минути след като жената остана за постоянно в ареста.

"И в момента заявява, че не го извършила, а и в разпита, които са успели да направят в мое отсъствие, но не със служебен адвокат, тя в обяснението си казва едно единствено изречение "Съжалявам за всичко, което се е случило" тя не казва "аз съм го извършила или еди-кой си го е извършил", каза Маньо Алексиев, адвокат на заподозряната.

По думите на защитата, Кристина е разговаряла с него преди инцидента и е споделила, че е била тормозена и малтретирана от съпруга си.

"Когато идва при мене каза, че децата изпитват ужас от него, страх, едното дете получава тикове винаги, когато той започне да говори на висок тон. Казва, че тя е била насилвана сексуално и от бащата на Георги. И е бита постоянно, заставяна да си стои вкъщи, през 2 часа е била проверявана къде се намира", разкри още Маньо Алексиев, адвокат на заподозряната.

В съдебната зала днес Кристина помолила съда единствено за снизхождение.

"Обвиняемата не каза нищо, освен че моли съда да бъде третирана по-снизходително и да и бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, без да обяснява защо. Докато трая съдебното заседание, тя не показа с нищо, че физически е неразположена или до такава степен е притеснена, че да се наложи някаква физическа помощ", заяви Красимир Аршиноков, дежурен съдия в Окръжен съд-Благоевград.

Ако бъде призната за виновна, майката може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на християнското семейство свещеници дариха кръв във ВМА
В Деня на християнското семейство свещеници дариха кръв във ВМА
Влъхова надви Шифрин в слалома в Леви
Влъхова надви Шифрин в слалома в Леви