НОВИНИ

Оставиха в ареста 14-годишния младеж, убил гражданин на Северна Македония в Слънчев бряг

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 29.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Бургас остави в ареста 14-годишния младеж, обвинен в убийството на гражданин на Северна Македония. Чужденецът беше пребит смъртоносно с остър кол в гориста местност в Слънчев бряг. Обвиняемият заяви в съда, че е действал при самозащита, след като чужденецът опитал да блудства с него. Разследващите обаче имат данни, че младежът предварително измислил схема, за да открадне 1800 лева от жертвата.

Камери в Слънчев бряг са заснели младежа и чужденеца да интимничат преди убийството. Разследващите отричат версията за опит за изнасилване.

„Той посочва, че са му обещани 50 лв. Още повече, че в момента, в който той е нанесъл ударите на пострадалия и в своя разпит е споделил, че веднага си е тръгнал, без да знае, че лицето е починало, той го е покрил с остатъци от матраци – някакви плоскости“, заяви Иван Кирков, наблюдаващ прокурор.

Според адвоката на обвиняемия не убитият чужденец е жертвата, а 14-годишното момче. По думите на защитата то е било ударено от мъжа, след като отказало сексуален контакт.

- Представете си, че има 14-годишно дете, което е набелязано от един мъж, 50-годишен, което в продължение на три часа го е наливало с алкохол – 3 литра бира. В последствие го е завел в една гора и се е опитал да го изнасили.

А защо го е обрал?

– Няма такова нещо“, заяви Радостин Пенев, служебен защитник на обвиняемия.

Пред разследващите майката на момчето е признала, че синът ѝ разказал, че е взел пари от пиян чужденец, за да покрие дългове в заложна къща и да купи телефон на брат си. По време на съдебното заседание стана ясно, че 14-годишното момче не за пръв път напада човек. Срещу него се води досъдебно производство за обир на магазин в Слънчев бряг и нападение с тръба над украинец.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск се срещна с бежанци в Унгария
Папа Франциск се срещна с бежанци в Унгария
Нападнатият в Судан българин пред БНТ: Важното е, че сме живи
Нападнатият в Судан българин пред БНТ: Важното е, че сме живи