НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в опит за убийство на ученичка

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 30.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Бургас остави в ареста 27-годишния Иван Кокинов, обвинен в опит за убийство на 17-годишна ученичка. Разследването показало, че мъжът намушкал цели 18 пъти младото момиче.

27-годишният Иван Кокинов е дал противоречиви обяснения за причините да извърши жестокото деяние. В съдебната зала стана ясно, че той има психически проблеми, а разследването е установило, че обвиняемият се е познавал с брата на пострадалото момиче и конфликт между двамата е причината Иван Кокинов да посегне на ученичката. За какво точно са се карали обаче все още не е ясно.

На влизане в съдебната зала Иван Кокинов не успя да обясни защо е нападнал 17-годишната ученичка.

Обвиняемият страдал от шизофрения, но от 5 г. не се лекувал. В ареста получил медикаменти за болестта си, а в съдебната зала обясни, че трудно говорил заради лекарствата.

„Той каза при мен, че от 10-15 дни не е получавал лекарства и аз се свързах с майка му, тя потвърди терапията, която е получавал", каза Росанка Попова, фелдшер в бургаския затвор.

Адвокатът на Иван Кокинов поиска от съда мярка домашен арест, тъй като имал нужда от лечение. Именно болестта довела до инцидента в неделя вечерта.

„Разказва неща, които са нелогични. Някой нещо му говори, той така твърди. Просто това момче има нужда от лечение определено", казва Цветелина Куманова, адвокат на обвиняемия.

Иван Кокинов е криминално проявен и е осъждан за грабеж. Пред разследващите обяснил, че е и наркозависим. За жестокото нападение може да влезе в затвора от 10 до 20 г.

„Към настоящия момент са установени като наранявания на телесната неприкосновеност на пострадалата 18 броя, 17 от които са прободни рани в областта на торса й, а една прорезна в областта на шията с диаметър 15 см. В обяснения, които е дал към настоящия момент, е посочил конфликт с брата на пострадалата", заяви окръжният прокурор Георги Чинев.

17-годишната ученичка е претърпяла успешна операция и към момента е настанена в Хирургично отделение. Експертизи ще покажат дали Иван Кокинов е употребил наркотици в нощта на нападението.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът Йотова обсъди проблемите ни със Скопие на разговори във Франция
Вицепрезидентът Йотова обсъди проблемите ни със Скопие на разговори във Франция
Военният министър: Черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще бъде разчетена в Русия
Военният министър: Черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще бъде разчетена в Русия