НОВИНИ

Оставиха в ареста Васил Капланов - Каплата, заподозрян за изчезването на Янек Миланов

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 30.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Васил Капланов – Каплата остава в ареста. Районният съд в Дупница не уважи искането му за по-лека мярка, а мотивите на съдия Светла Пейчева са, че може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Васил Капланов е основен заподозрян за изчезването на 43-годишния Янек Миланов, но е в ареста по друго обвинение - закана за убийство, отправена към друг дупничанин, съпричастен със случая "Янек".

На 31 август вечерта, при кореспонденция в интернет, Капланов е заплашил Димитър Николов с думите "Децата ти ще останат сираци!", за което може да получи до 6 години затвор. През изминалите седмици, по искане на Капланов, са му направили съдебна дентална експертиза, защото твърдял, че не може да се храни. Експертизата е доказала наличието на пародонтоза, която обаче не му пречи да се храни.

Има задържан за изчезването на Янек Миланов от Дупница

Адвокатът на обвиняемия - Ивайло Алексиев, е категоричен, че ще обжалва решението на Районния съд още в понеделник.

"Няма опасност да се укрие, защото той има постоянен адрес, има семейство, две деца, едното, което има здравословни проблеми и за което полага нужните грижи. Така че не мисля, че има основание да бъде задържан под стража, специално по това съдебно производство. Целите на прокуратурата са ясни, задържането му е свързано предимно с другото дело, според мен, и няма правни основания по това обвинение, той да бъде задържан", заяви адвокатът на Каплата Ивайло Алексиев.

Автор: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
41 държави ще участват на Евровизия 2021
41 държави ще участват на Евровизия 2021
Германия обявява цяла България за рисков регион от 1 ноември
Германия обявява цяла България за рисков регион от 1 ноември