НОВИНИ

Предупреждение за опасни ветрове със скорост 80 км/ч

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 30.10.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Времето

В близките часове ще продължи да е много ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. В западните и централните части на Дунавската равнина, както и в областите Пловдив и Пазарджик е в сила предупреждение от първа степен - код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80 км/ч.

Над Източна България облачността ще се задържи значителна и с превалявания от дъжд. Над Западна ще е без валежи, с временни разкъсвания и намаления на облачността. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София - около 14°.

През нощта в по-голямата част от страната вятърът временно ще отслабне, в Източна България ще се задържи умерен от север-северозапад, там и облачността ще е значителна и все още на места ще превалява дъжд. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°.

В събота ще бъде предимно облачно и на места главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен, временно силен вятър от северозапад, в източните райони - от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в Столицата - 14°.

Със значителна облачност ще е и по Черноморието и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са около 14°-16°.

Много ветровито ще бъде в планините утре. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Ще бъде облачно, на места с превалявания, като над 1800 м дъждът ще премине в сняг.

Максималните температури в курортите ще са от 2° на Алеко, около 8-9° в Боровец и Пампорово, до 12° в Банско и Добринище.

В неделя вятърът навсякъде ще отслабне, а облачността ще се разкъсва. На отделни места - с по-голяма вероятност в планинските и североизточните райони, все още е възможно да превали слаб дъжд.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Сутринта ще бъде много студено с температури от 0 до 5 градуса, но през деня ще се затопли и максималните стойности ще са между 15° и 20°. Във вторник и сряда отново ще се заоблачи и ще захладнее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старт на акция „Зима“: Полицията проверява готови ли са шофьорите на пътя
Старт на акция „Зима“: Полицията проверява готови ли са шофьорите на пътя
Венци Стефанов: Мачът с Ботев (Пд) се отлага
Венци Стефанов: Мачът с Ботев (Пд) се отлага