НОВИНИ

Остри реплики и взаимни обвинения между депутатите заради Шенген (Обзор)

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:01, 06.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В парламента "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ-СДС си размениха остри реплики за това кой е виновен за казаното от Нидерландия "не" на пътя ни към Шенген. От ПП смятат, че хартиената бюлетина е причина Европа да не ни вярва. От ГЕРБ-СДС отвърнаха, че кабинетът "Петков" е сринал доверието. Председателят на парламента Вежди Рашидов коментира, че вече всички декларации са закъснели.

Депутатите се скараха заради Шенген в началото на извънредното заседание на парламента

"Започва обратното броене като политическа класа всички ние да създаваме истинска стойност и смисъл за тези, които са ни изпратили тук. За един месец ние върнахме България години назад страна с ръчното гласоброене. Нашето предизвикателство към вас сега - ще успеем ли да изпратим тази страна в бъдещето като започнем да гласуваме истински важните реформи", каза Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната".

Румен Радев: Има всички шансове да влезем в Шенген догодина, депутатите да приемат законите по ПВУ за съдебна реформа

"Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената бюлетина може да бъде определена само като шарлатания и то класическа шарлатания. Тази теза е обидна за цялото българско общество", подчерта депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Когато българският парламент разглеждаше декларацията за Шенген, когато беше времето да се разглежда тази декларация, когато беше подкрепена от абсолютно всички парламентарни групи, колегите от ПП напуснаха залата и сега - след дъжд качулка, сетили се да четат декларации за Шенген", отбеляза заместник-председателят на БСП Георги Свиленски.

Австрия потвърди, че няма да подкрепи България и Румъния за Шенген

"Ние се забавляваме повече със себе си, отколкото да се съберем да говорим за Шенген. Две-три години ние се самобичуваме, говорейки за корупция. От сутрин до вечер нашите медии говорят за убийства, за кражби, за катастрофи, за граница. Малко е късничко за това нещо", заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

По темата работиха: Десислава Маркова, Мая Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис ван Гаал има план как Нидерландия да спре Меси
Луис ван Гаал има план как Нидерландия да спре Меси
Австрийски министри коментираха защо са против България и Румъния в Шенген
Австрийски министри коментираха защо са против България и Румъния в Шенген