НОВИНИ

Съществено повишение на температурите - ще вали ли през уикенда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 06.12.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, в комбинация със слаб вятър от юг-югоизток. Ще има и слънчеви часове, главно в Южна България, но в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо.

Силно намалена ще остане видимостта през целия ден почти навсякъде в Дунавската равнина, където на места от гъстата мъгла дори ще преръмява.

И през следващото денонощие ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време и в отделни райони ще има и ръмежи. Отново на места, главно в западната част от Горнотракийската низина и около Дунав, мъглата ще е трайна.

Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. Ще е почти тихо, с максимални температури между 7 и 12 градуса, в София - около 10°.

И край морския бряг ще е предимно облачно, сутринта - мъгливо, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно и мъгливо ще е времето и в планините, в отделни райони ще превали и слаб сняг. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в следобедните часове. Максималните температури слабо ще се повишат и в курортите ще бъдат между 5 и 8 градуса, на Алеко около два градуса. Вятърът ще е умерен от запад-югозапад.

С валежи от дъжд и сняг ще бъде и утре в много райони на Европа, а температурите ще останат в широки граници – от минус 6° в Москва до плюс 16° в Рим и Атина.

У нас и в близките дни в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо. В събота и неделя в много райони, с изключение на Източна България, ще вали, а температурите съществено, но временно ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес на световното първенство по футбол - 06.12.2022 г.
Днес на световното първенство по футбол - 06.12.2022 г.
Виктория Томова се класира за втория кръг на тенис турнира в Анже
Виктория Томова се класира за втория кръг на тенис турнира в Анже