НОВИНИ

Остри реплики в парламента по повод приетата от ЕП резолюция за България

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:20, 09.10.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС

Приетата вчера резолюция от Европейския парламент за страната ни беше повод за остри реплики, които си размениха депутатите чрез декларации от парламентарната трибуна.

Европейският парламент одобри резолюцията за България

"Скандалната резолюция на ЕП беше приета, макар и с поправки и лъсна лицемерието на нашата опозиция. Депутатите от БСП, изпратени в ЕП гласуваха за критиките за КС, за натиск за приемане на Истанбулската конвенция, за повече права на ЛГБТИ, за незаконните цигански катуни, за сепаратистките искания на забранени македонски организации. Срам и позор колеги отляво. До тях в това национално предателство се наредиха и Демократична България", каза Александър Сиди, ПГ на Обединени патриоти.

"Вчера Европа заяви, с пръст показа кои са виновниците. Виновниците за това състояние са именно от политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти. Европа досега нито веднъж не си позволявала да посочва България с пръст, знаейки какво се случва в България. Основният проблем е, че българските граждани не вярват на своите институции, българските граждани не вярват на това правителство, българските граждани нямат доверие на този парламент. Единственият лек за това лечение е незабавна оставка на парламента и на правителството", заяви Драгомир Стойнев от БСП за България.

Резолюцията за България. Коментар на българските евродепутати

"Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите, либералните и зелените. Да се организират и да хвърлят петно върху България. И утре изборите ще минат, само че петното ще остане, то ще остане и за други правителства, които ще трябва да обясняват, че в България няма македонско малцинство, че в България КС е решил, че Истанбулската конвенция е противоконституционна и това е наше вътрешно право, което само ние можем да решаваме", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Моя: Условията в Париж са идеални за Джокович
Карлос Моя: Условията в Париж са идеални за Джокович
Нобелът за мир отива при Световната програма по прехраната към ООН
Нобелът за мир отива при Световната програма по прехраната към ООН