НОВИНИ

Остри реплики в пленарната зала заради бедствието по Черноморието

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:44, 07.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Спешна среща в Народното събрание, по финансови въпроси, свързани с дейността на Комисията за подпомагане на бедствия и аварии. В нея ще участват министри и депутати. Бедствието по Черноморието стана повод за размяна на остри реплики в пленарната зала.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП за България": "Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение. Половината от вас се снимаха с лопатите, че помагат и чистят, знам какво следва от наводнението в Мизия - една седмица фотосесия и после цял живот страдание за пострадалите. 330 литра на квадратен метър е обективна причина, но има и много субективни над всичко това стои корупция."

От БСП настояват премиерът и финансовият министър да дойдат в парламента заради бедствието

Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС: "Бих коментирала самокритиката на госпожа Нинова - за мен беше алогично след като си бил вицепремиер на същата тази държава, за която днес твърдиш, че не се справя с нищо и не си направил нищо освен да внесеш един доклад, както самата тя каза, да имаш самочувствието да излизаш и публично да говориш за липсата на каквато и да е организация и то в серия от бедствия. Да спекулираш политически, когато в населени места в България е обявен ден на траур според мен е недопустимо."

Костадин Костадинов - председател на ПГ на "Възраждане": "Ставаше въпрос за даряването на техника за Украйна, прословутите 10 БТР-а, ние казахме че тази техника е важна за нас, става дума за нови и запазени машини може да се използват в моменти като вчера и онзи ден, оказа се, че в такива моменти нашата държава изпитва много сериозен проблем, като един мост се срути и не може да стигне до определени места."

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбски гражданин, превозващ мигранти, удари патрулка
Сръбски гражданин, превозващ мигранти, удари патрулка
Мехди Тареми пред БНТ: България разполага с отлични футболисти
Мехди Тареми пред БНТ: България разполага с отлични футболисти