НОВИНИ

От днес: Онлайн обучение във Велико Търново, ротация в Русе и Пловдивско

bnt avatar logo
от БНТ
06:15, 27.10.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

На своето заседание днес се очаква Министерският съвет да одобри отпускането на 13 млн. лева, с които здравното министерство да закупи щадящи тестове за учениците.

С тях при съгласие на родителите децата от 1-ви до 4-ти клас ще могат да се върнат в клас. Освен това родителите трябва да попълнят анкета дали са съгласни децата им да бъдат тествани за ковид.

Дали подобна мярка ще влезе в сила ще стане ясно, след като заболеваемостта отново се върне в границите под 550 на 100 000 души.

Междувременно всички училища в община Велико Търново преминават на онлайн обучение до 5 ноември включително. Там заболеваемостта е достигнала до 787 на 100 000 души население.

Заради увеличаването на заболелите в община Русе училищата преминават на ротационен принцип. Яслите и детските градини ще продължат да работят.

Общината е в тъмночервената зона по заболеваемост на 14-дневна база. По същата причина на ротационен принцип преминават и учениците от още 5 общини на Пловдивска област. Това са Калояново, Куклен, „Родопи“, Сопот и Съединение.

Така само в 7 общини в областта учениците все още ходят на училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ обмислят падане на визите за България
САЩ обмислят падане на визите за България
6816 случаи на коронавирус през последното денонощие
6816 случаи на коронавирус през последното денонощие