НОВИНИ

Мъгливо сутрин, слънчево следобед

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 27.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 4°, в източните райони и на морския бряг - между 7° и 10°, максималните – от 11° до 16°.

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Над Източна България ще има значителна ниска слоеста облачност. През деня на много места в Централна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла. Над Западна видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. До вечерта и на изток облачността ще се разкъсва и намалява.

По Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 13 - 14°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 м около 10°, на 2000 м - около 5°.

В четвъртък и петък минималните температури ще бъдат от около нулата в западната половина от страната до 8 - 9° на изток, а максималните - между 11° и 16°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В нощните часове и сутрин на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, но през деня над повечето райони видимостта ще се подобрява. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево.

През почивните дни вятърът ще отслабне. Ниската облачност и мъглите ще се задържат по-дълго, на отделни места в Източна България е възможно и да преръмява. Минималните температури в западната част от страната ще се повишат, максималните ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6816 случаи на коронавирус през последното денонощие
6816 случаи на коронавирус през последното денонощие
Без да блести Милан взе своето срещу Торино
Без да блести Милан взе своето срещу Торино