НОВИНИ

От днес: Заведенията в Благоевград само до 21 ч. Има ли риск от фалити в бранша

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 28.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Благоевград продължава да е в червената зона с най-много заболели за последното денонощие. От днес в града влизат в сила и новите мерки - заведенията, ресторантите и кафенетата ще работят само до 9 вечерта. Нощните клубове остават затворени до 10 ноември.

С около 70 % са намалели клиентите в заведенията в Благоевград, само за последния месец. Очаква се и броят на посетителите да падне още заради ранния час, в който трябва
да затварят.

Ресторантъорите очакват държавата да ги подкрепи, защото в противен случай ще им се наложи да съкращават персонал или да да обявят фалити. Мерките засягат не само собствениците на заведения, а и техните служители.

Сред тях е и Анелия Никова, която от 25 години се занимава с музика. Преди време се прибира от
чужбина, за да работи и живее отново в родния си Благоевград. В момента учи медицина, съчетавайки работата като певица в пиано- бар и акушерка в столична клиника за репродуктивни
проблеми. Раздвоена е между риска от заразяване с вируса и мерките, които затварят заведения и обричат нея и хората на изкуството на глад. Много от колегите на Анелия нямат странични доходи, с които да се издържат, докато заведенията са затворени.

Много от музикантите са изправени пред проблема, че или са работили без договорили и са осигурявани на 4 часа. Ако ситуацията се задълбочи и мерките продължат, много от хората на изкуството ще трябва да потърсят спасение и препитание в други сфери.

Музиката е голямата страст и мечта на Анелия, но тя ще продължи да работи като акушерка, очаквайки времето, когато отново ще се изправи на сцената пред своята публика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Илонка Маева поема временно поста директор на Столичната РЗИ
Д-р Илонка Маева поема временно поста директор на Столичната РЗИ
Политолог: Тръмп няма да получи мнозинството от гласовете
Политолог: Тръмп няма да получи мнозинството от гласовете