НОВИНИ

От нашите пратеници в САЩ: Безпрецедентни мерки за сигурност във Вашингтон

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:35, 18.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Снимка: Цветелина Йорданова
Слушай новината

Трескава подготовка тече преди новият американски президент да положи клетва. Джо Байдън и Камала Харис трябва да встъпят в длъжност на 20 януари, но тази церемония няма да прилича на никоя друга. Малцина са тези, които ще могат да видят отблизо смяната на властта.

Пуст, притихнал и скован - от невиждани мерки за сигурност, 48 часа преди смяната на властта.

По-рано днес Капитолия беше поставен под пълна блокада заради пушек в района. Оказа се, че става въпрос за малък пожар на няколко пресечки разстояние, който не е представлявал заплаха, но въпреки това бяха взети всички необходими мерки и репетициите за церемонията бяха преустановени за кратко.

А американската столица са в сила безпрецедентни мерки за сигурност. Около сградите на властта е отцепен огромен периметър, в който са разположени сили на армията и полицията.

В града има по-малко хора и заради това, че е почивен ден. Не работят заведенията. В града са изпратени 25 000 военни от националната гвардия, повечето от тях ще бъдат подложени на щателна проверка. До този момент не се оправдават очакванията за големи протести преди предаването на властта.

БНТ ще проследи специалната церемония, на която ще положат клетва избраните за американски президент Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис. Гледайте на 20 януари 2021 г. специалното издание на предаването „Още от деня“ от 18.30 до 20.00 часа по БНТ 1 и онлайн на bntnews.bg. Специални пратеници на БНТ в американската столица са Цветелина Йорданова, изпълнителен продуцент „Международни новини“, и операторът Владимир Богдански.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивановските скални църкви на 800 години
Ивановските скални църкви на 800 години
Навални в ареста до 15 февруари, съдът решава съдбата му в края на януари
Навални в ареста до 15 февруари, съдът решава съдбата му в края на януари