НОВИНИ

Николай Божилов: Неоснователно обвиняват масонството в подклаждането на конфликти

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 18.01.2021
6010
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Неоснователно обвиняват масонството в участие в управлението на държавите, в подклаждането на конфликти, в световна конспирация. Истината изобщо не е такава. Това заяви великият майстор на Обединената велика ложа на България Николай Божилов в студиото на "Още от деня".

“Обединената велика ложа на България и всички ложи по света са регистрирани съобразно законодателството на една страна. Тайна организация по смисъла на своята дефиниция е тази организация, която се бори против държавното устройство и управление на една страна. При нас не е така. Ние подпомагаме обществото и държавата, подкрепяме институционализма и това е наше задължение”, каза Божилов.

Той добави, че е помагал на институциите и ще продължи да го прави. “Дали някой управленец, депутат или министър, е наш брат – няма значение, защото днес е управленец, утре не е. За мен като велик майстор е радващо, че водещите млади професори, академици на България са наши братя. Ние наброяваме над 4000 души в страната, а те са в основата на целия прогрес на социалните, здравни и обществени структури”, отбеляза Божилов.

Целта на масонството не е да контролира и владее света, а да направи хората по-добри, каза още Божилов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнеха на Беларус световното по хокей на лед
Отнеха на Беларус световното по хокей на лед
Отпускат 470 000 лв. за укрепване на свлачището в Дряново
Отпускат 470 000 лв. за укрепване на свлачището в Дряново