НОВИНИ

Открехваме "Порталът": Най-новият сериал на БНТ започва утре вечер

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:10, 01.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Още
Слушай новината

Само ден ни дели от началото на новия сериал на БНТ "Порталът". Пътуване във времето, с интригуващи истории и герои са подготвили режисьорът Илиян Джевелеков и звезден актьорски и сценарен екип.

Манифестация - задължителна, със знаменца, усмивка по поръчка и фалшив ентусиазъм. Изкуствени цветя, телевизор с каренце. За щастие, събития и нрави от близкото минало остават само на екрана. Един тайнствен портал ще пренася героите в миналото, а тези от 70-те ще дойдат при нас.

Идеята тръгва от поредица сънища на Матей Константинов. Началото е в Софийския университет.

"Десетки години след това - как оттам има таен проход, който отива в библиотеката и след това, много наивно звучи, но пререждам всички, за да си купя билет за "Междузвездни войни". Идеята тръгва от поредица сънища на Матей Константинов. Началото е в Софийския университет", разкри Матей Константинов - сценарист и продуцент.

"Ние сме подхождали от самото начало все едно правим кинофилм и слава Богу устискахме до края на това си намерение. Благодарение разбира се, на целия екип, на желанието, с което работеха", разказа Илиян Джевелеков - режисьор.

Един по-различен сериал, извън познатата телевизионна линия, "Порталът" веднага грабва актьорите.

"С историята разбира се, с това предизвикателство да видим какво можем и как можем да свършим, работейки с тази епоха40 години назад, която аз помня бегло", сподели Велислав Павлов - актьор.

Няколко поколения звезди се събират на екрана. Незабравимата Таня Лолова ще видим в последната ѝ роля.

"Цялата любов, с която направихме този филм, мисля, че ще се усети при зрителите. Любовта, която е водеща сила и енергия, знаем всички", каза Стефания Кочева - актриса.

Утре гледайте специалното студио с водещ Юрий Дачев, веднага след централната емисия "По света и у нас". А "Порталът" ще се отвори точно в 21.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки за ваксини: Интересът към зелените коридори продължава
Опашки за ваксини: Интересът към зелените коридори продължава
Кой е изгоненият руски дипломат?
Кой е изгоненият руски дипломат?