НОВИНИ

Отново идва застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 06.04.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за затопляне днес - 20° във Велико Търново и Русе, 19° в Силистра, 16° в София. По-хладно остана по Черноморието, едва около 10°-11° , където вятърът и днес беше от морето.

Утре предстои промяна. Ще бъде много ветровито. Жълт код за умерен, временно силен северозападен вятър, с пориви до 80-90 км/ч, е обявен в почти цялата страна. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Максималните ще са от 6° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен, но все още югозападен вятър. Облачността ще е по-често значителна и ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Температурите рано сутринта ще са между 0° и 5°, в София, както и днес - около нулата, на морския бряг - от 5° до 7°.

Ветровито време и в планините, но там с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра ще вали дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен западен вятър и с него нахлува студен въздух. Температури в курортите - от 1° до 4°, на Алеко - малко под нулата.

Силен вятър, застудяване и валежи и почти навсякъде на Балканите утре. Причината - поредният следиземноморски циклон. Дъжд и сняг ще вали в голяма част от Западна Европа. Там, както и в централната част от континента, температурите ще останат по-ниски от обичайните за началото на април.

У нас в четвъртък ще остане ветровито и сравнително студено. Ще е по-често облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. До края на седмицата ще е предимно слънчево; дневните температури ще се повишават бавно и в неделя максималните ще са между 12° и 17°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е убит в района на Околовръстното в София
Мъж е убит в района на Околовръстното в София
МВнР осъжда поругаването на паметника на хан Кубрат
МВнР осъжда поругаването на паметника на хан Кубрат