НОВИНИ

Отново ваксинират с "Астра Зенека", работи и електронният регистър

bnt avatar logo
от БНТ
06:24, 19.03.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Още
Слушай новината

Възстановява се ваксинацията в страната, след като Европейската агенция за лекарствата излезе със становище, че "Астра Зенека" е безопасна и ефективна. И Българската агенция по лекарствата е анализирала партида на въпросната ваксина. Възстановява се работата и на електронния регистър.

В "Пирогов" 4 пункта за имунизации ще приемат желаещите от 10.00 ч. днес. Ще се приемат всички, които имат онлайн записани часове от 12 до 19 март. За да бъдат ваксинирани всички, пунктовете на "Пирогов" ще работят и през почивните дни.

Също от 10.00 ч. се възстановява работата във Ваксинационния център на болница "Св. Анна". Осигурени са два екипа. Единият ще обслужва гражданите, които са си записали ред за днес. Вторият екип ще обслужва гражданите, записали се за предишни дати, но пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането.

И "Александровска" болница подновява имунизациите с ваксината на "Астра Зенека" във фургона пред бариерата на болницата. Работното време е от 8.30 ч. Ще бъдат ваксинирани гражданите, регистрирани в електронния регистър, определени за днес, както и граждани, пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън ще се ваксинира днес с "Астра Зенека"
Борис Джонсън ще се ваксинира днес с "Астра Зенека"
4008 нови случая на коронавирус за денонощие, 1121 от тях са в София
4008 нови случая на коронавирус за денонощие, 1121 от тях са в София