НОВИНИ

Слънчево време в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 19.03.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, максималните – от 6° до 12°.

Днес на много места, главно в Южна България, ще има валежи от дъжд, но от запад ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие - север-североизточен вятър.

Максималните температури ще са 7°-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините в сутрешните часове и преди обяд ще има валежи от сняг, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в следобедните часове над повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, само по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - минус 6°.

Вечерта от юг-югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока и в събота ще преобладава облачно време, а от югозапад ще започнат нови валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. Вятърът ще бъде умерен, от изток, в Източна България - от югоизток.

В неделя и понеделник на много места ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - от дъжд и сняг; в планините, а в понеделник и в северозападните райони - от сняг. Има повишена вероятност за значителни количества, първия ден главно в западната част от страната, втория - в североизточната половина.

Вятърът ще е от изток, умерен, временно силен, а в понеделник постепенно ще се ориентира от север-северозапад.

Във вторник все още ще бъде с валежи – и от дъжд, и от сняг, но вече слаби и на по-малко места. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4008 нови случая на коронавирус за денонощие, 1121 от тях са в София
4008 нови случая на коронавирус за денонощие, 1121 от тях са в София
Погба се завърна след контузия и прати Юнайтед към 1/4 финалите в Лига Европа
Погба се завърна след контузия и прати Юнайтед към 1/4 финалите в Лига Европа