НОВИНИ

Отровени кучета на метри от училище и детска площадка в село край Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 12.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Отровени са кучета на метри от училище и детска площадка в село край Асеновград. Родители настояват за спешни мерки от институциите, защото това е пореден случай, при който отрова се изхвърля на място, на което играят деца.

За отровени кучета на метри от училището в асеновградското село Златовръх сигнализираха наши зрители. Това се е случило в края на миналата седмица. За инцидента е уведомена полицията в Асеновград.

Миналия петък децата на Симона Борисова намират до детската площадка срещу местното училище оставена храна, от която са яли две от натровените кучета.

"Тук ми казаха, че са играли около люлките, малкият ми син е паднал, нещо се е претърколил, явно не се е измил, пипал си е устата, каза ми, че е получил главоболие, че му се е гадило, че му се е повръщало", сподели Симона Борисова.

На следващия ден отново има натровени животни.

"На следващия ден сутринта получавам обаждане от една приятелка, че в горната махала има няколко трупа. Отидохме, видяхме ги, снимахме ги и веднага извикахме полиция. Оттам ни казаха, че трябва да намерим ветеринарен лекар, който да направи аутопсия и да издаде протокол, за да може да се започне разследване, а това го правят само в Стара Загора, звъняхме там, никой не ни вдигна, може би защото беше събота", обясни Теодора Икономова.

Случаи с натровени кучета в селото е имало и преди, но в последните години стават все повече, признава и кметът на населеното място.

"В последно време зачестиха тези случаи, може би защото кучетата се увеличиха и явно някой се дразни, не е това начинът. Тези кучета са родени на улицата, те са били домашни любимци и някой просто ги изсипва", коментира Славка Голубятникова - кмет на с.Златовръх.

За да разберат кой оставя храната с отрова, предстои съвсем скоро да бъдат поставени камери около училището.

"Единственото видеонаблюдение е поставено на кметството, но то захваща само центъра, на друго място няма. След този инцидент има разговор с директора аз да осигуря осветление, а той две камери, които да сложим в училището и до две седмици се надявам това да бъде направено", каза Голубятникова.

В опит за справяне с проблема в селото предстои акция по кастриране, която ще се проведе следващата седмица. А от полицията призовават всеки, който стане свидетел на натровени животни, да подава сигнал при тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавна агенция за бежанците: Чартърът от Австрия е заради Дъблинския регламент
Държавна агенция за бежанците: Чартърът от Австрия е заради Дъблинския регламент
Карло Анчелоти: Контузията на Джуд Белингам е възможност за другите да се докажат
Карло Анчелоти: Контузията на Джуд Белингам е възможност за другите да се докажат