НОВИНИ

Отвориха движението по бул. "Тодор Каблешков" между бул. "Черни връх" и ул. "Емилиян Станев"

отвориха движението бул тодор каблешков бул черни връх емилян станев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 18.10.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

От днес е отворено за движение кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков", който е част от третия градски ринг на София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Движението по бул. "Тодор Каблешков" между бул. "Черни връх" и ул. "Емилиян Станев" се извършва в две пътни платна двупосочно. Изградени са нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои поетапно полагане на хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента.

Приключени са дейностите по изграждане на тротоара на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп до ул. "Емилиян Станев".

Работата по изграждането на бул. "Тодор Каблешков" продължава в участъка от ул. "Емилиян Станев" до ул. "Луи Айер" с въвеждане на временна организация на движение.

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочва столичния кмет.

Терзиев обяснява още, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рози в памет на донорите (СНИМКИ)
Рози в памет на донорите (СНИМКИ)
Два мача дават старт на осмия кръг в Първа лига
Два мача дават старт на осмия кръг в Първа лига