Отвориха магистрала "Тракия" и в двете посоки

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:04, 08.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Тир и цистерна се сблъскаха тази сутрин на 6-тия километър на автомагистрала "Тракия". В резултат на удара, цистерната се е разцепила и запалила. Автомагистралата беше затворена за часове и в двете посоки. Малко преди 20 ч движението и в посока Пловдив беше възстановено.

Сблъсъкът е станал рано тази сутрин към 7:30 ч. Разлялото се гориво от цистерната предизвика огромен пожар, който се виждаше от километри.

Към мястото на катастрофата веднага бяха изпратени 7 екипа на пожарната, линейки и полиция. В резултат на удара шофьорът на цистерната е загинал, а другият водач е ранен.

На този етап не можем да кажем каква е причината за катастрофата. Възможно е на водача да му е прилошало, да е заспал, а също така е възможно да е бил засечен от друг автомобил. Необичайно е било движението на цистерната, която в последствие се е запалила и по първоначална информация, е изгорял и нейният водач, заяви Иво Илиев, заместник-градски прокурор на София.

Заради катастрофата автомагистрала "Тракия" беше затворена и в двете посоки. Движението се извършваше по обходен маршрут по пътя Вакарел, Нови хан, София и обратно.Това предизвика километрични опашки и изнервени шофьори.

В 12 ч пожарът беше потушен и движението по автомагистралата в посока от Бургас за София пуснато, но не и в обратната посока.

От 9 април движението от 5-ти до 9-ти км на АМ "Тракия" ще се осъществява двупосочно в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се ограничава за ремонт на настилката в около 500-метров участък при 7-ми км заради възникналия при тежката катастрофа пожар.

Нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради, съобщиха от АПИ.

Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще има ли коалиция? Политически искри между партиите заради липсата на ясно мнозинство
Ще има ли коалиция? Политически искри между партиите заради липсата на ясно мнозинство
Евгений Чупов: Напълно възможно е Навални да загине в руския затвор
Евгений Чупов: Напълно възможно е Навални да загине в руския затвор