НОВИНИ

Отвориха магистрала "Тракия" и в двете посоки

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:04, 08.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Тир и цистерна се сблъскаха тази сутрин на 6-тия километър на автомагистрала "Тракия". В резултат на удара, цистерната се е разцепила и запалила. Автомагистралата беше затворена за часове и в двете посоки. Малко преди 20 ч движението и в посока Пловдив беше възстановено.

Сблъсъкът е станал рано тази сутрин към 7:30 ч. Разлялото се гориво от цистерната предизвика огромен пожар, който се виждаше от километри.

Към мястото на катастрофата веднага бяха изпратени 7 екипа на пожарната, линейки и полиция. В резултат на удара шофьорът на цистерната е загинал, а другият водач е ранен.

На този етап не можем да кажем каква е причината за катастрофата. Възможно е на водача да му е прилошало, да е заспал, а също така е възможно да е бил засечен от друг автомобил. Необичайно е било движението на цистерната, която в последствие се е запалила и по първоначална информация, е изгорял и нейният водач, заяви Иво Илиев, заместник-градски прокурор на София.

Заради катастрофата автомагистрала "Тракия" беше затворена и в двете посоки. Движението се извършваше по обходен маршрут по пътя Вакарел, Нови хан, София и обратно.Това предизвика километрични опашки и изнервени шофьори.

В 12 ч пожарът беше потушен и движението по автомагистралата в посока от Бургас за София пуснато, но не и в обратната посока.

От 9 април движението от 5-ти до 9-ти км на АМ "Тракия" ще се осъществява двупосочно в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се ограничава за ремонт на настилката в около 500-метров участък при 7-ми км заради възникналия при тежката катастрофа пожар.

Нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради, съобщиха от АПИ.

Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли коалиция? Политически искри между партиите заради липсата на ясно мнозинство
Ще има ли коалиция? Политически искри между партиите заради липсата на ясно мнозинство
Евгений Чупов: Напълно възможно е Навални да загине в руския затвор
Евгений Чупов: Напълно възможно е Навални да загине в руския затвор