НОВИНИ

Пак некачествен ремонт в София: Пропукано е трамвайното трасе на бул. "Константин Величков"

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:22, 02.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Отново некачествен ремонт в столицата. Става дума за трамвайното трасе на бул. "Константин Величков". В края на 2018 г. там започна ремонт на стойност 1,5 милиона, две години по-късно трасето изглежда така, все едно ремонт въобще не е имало. От общината обясниха, че тогава се е извършило само преасфалтиране, а трасето има нужда от цялостна реконструкция.

Големи пропадания, дупки и пукнатини са само част от дефектите, които могат да се видят по трамвайното трасе на бул. "Константин Величков". Първата фирма изпълнител беше отстранена и глобена именно заради нарушение в асфалтовата настилка и неспазване на срока.

Още през 2019 г., само месец след края на ремонта на трамвайното трасе на бул. "Константин Величков", стана ясно, че ремонтът е некачествен, а в асфалта има множество пукнатини. Сега, година и половина по-късно, нещата изглеждат още по-трагични.

"Но по-притеснителното в случая е, че в официален отговор от кмета Фандъкова до мен, става ясно, че се правят огледи на трасето и всички констатирани дефекти са отстранени", каза Борис Бонев, общински съветник.

Заместник-кметът по строителството на Столична община обясни, че на трамвайното трасе не е извършвана цялостна реконструкция, а само текущ ремонт, в стойността му влизат и т.нар. делинеатори, както и преизграждането на островчетата.

Вече са минали две години, в които там се осъществява т.нар. споделено движение както на трамваите, така и на автобусите. За да не го водим този разговор пак след две години, ние сме наясно, там е необходимо, да се извърши основен ремонт, включително конструкцията на трамвайния релсов път. Направили сме такъв проект", обясни Ангел Джоргов, зам.-кмет по "Обществено строителство".

Засега обаче финансиране за този проект не е предвидено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли вечерни протести в София?
Ще има ли вечерни протести в София?
Борисов изпрати Екатерина Захариева в Берлин с твърда позиция за РС Македония
Борисов изпрати Екатерина Захариева в Берлин с твърда позиция за РС Македония