НОВИНИ

Нараства недоволството в Европа заради мерките срещу COVID-19

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:25, 02.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Германия от днес е в частична блокада заради COVID-19. Италия също затяга мерките от утре. Музеите затварят, през почивните дни няма да работят търговските центрове, а броя на пътниците в обществения транспорт ще бъде намален с 50%. Със засилването на мерките нараства и недоволството срещу тях.

"Убийци!" "Убивате Италия!" - гневните скандирания замениха аплодисментите и песните от терасите, които сплотяваха Италия в първата вълна на пандемията. Недоволството е насочено срещу правителството и ограничителните мерки. Десетки собственици на заведения и ресторанти и днес протестираха в Рим.

Рекорд на новозаразени с коронавирус в Италия, ново извънредно положение в Испания

12 ранени и над 30 задържани. Такава е равносметката от ожесточените протести през почивните дни в Испания, която е в 6-месечно извънредно положение.

В Мадрид се проведе мащабна полицейска операция срещу нелегални частни партита. Акции имаше и срещу заведения, които работеха независимо от забраната.

В един от проверените барове, пожарникари разбиха вратата, защото собствениците отказваха да отворят.

Влиза в сила втората за тази година карантина в Германия

В Германия полицията също издирва нарушители. За да се овладее втората вълна на пандемията, от днес социалният живот там е под частична блокада.

Частните партита са забранени. Публичните събирания са ограничени до 10 души. Баровете и спортните зали са затворени, а заведенията могат да предлагат само за храна за вкъщи

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разделителната линия COVID-19: Как Тръмп и Байдън подходиха към вируса
Разделителната линия COVID-19: Как Тръмп и Байдън подходиха към вируса
От нашите пратеници в САЩ: Рекордно предварително гласуване
От нашите пратеници в САЩ: Рекордно предварително гласуване