НОВИНИ

Студенти по медицина са готови да помагат в борбата срещу COVID, но при определени условия

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 02.11.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Общо 638 студенти са изразили досега желание да се включат в помощ на здравеопазването в битката срещу коронавируса. Това заяви в предаването "Още от деня" Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина. Тя обясни, че наред с готовността си, колегите ѝ поставят условия, които трябва да бъдат обсъдени с Министерството на здравеопазването.

Студентите изискват да им бъдат гарантирани лични предпазни средства и да получат обучение, което да им създаде база за работа в COVID отделения. Тъй като призивът е към стажант-лекари, които в момента имат държавен стаж, те настояват доброволчеството да бъде съобразено с техния график и да им се признае като стаж. Освен това искат да подпишат трудов договор, който да им осигурява условията на работа и минимално заплащане.

От Асоциацията са изготвили становище, което ще бъде гласувано тези дни публикувано за обсъждане. До края на седмицата студентските активисти планират да уговорят среща в представители на здравното министерство, за да ги запознаят със студентските искания, след което в дискусия да се реши как те ще бъдат удовлетворени.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата поема част от патентния данък на такситата
Държавата поема част от патентния данък на такситата
Френските училища отдадоха почит към паметта на убития учител
Френските училища отдадоха почит към паметта на убития учител