НОВИНИ

Палестинските власти ще продължат да настояват за освобождаването на българите от "Галакси Лийдър", заяви палестинският посланик у нас

Палестинските власти са против избиването на мирни граждани където и да е по света, отбеляза още д-р Насри Абу Джаиш

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:42, 08.10.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
хутите показаха моряците галакси лийдър първи път близо месеца снимки
Снимка:
Слушай новината

Освобождаването на заложници, включително на двамата пленени българи от екипажа на кораба "Галакси Лийдър", ще бъде обсъдено на среща между Палестинската национална власт и представители на Хамас по-късно този месец. Това съобщи новият палестински посланик в България д-р Насри Абу Джаиш.

Разговорите ще се проведат в Кайро. По думите му двамата българи не са военни и нямат общо с войната и вече неколкократно палестинските власти са настоявали пред йеменските хути за тяхното освобождаване.

Елена Йончева се срещна с двамата български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Ден, след като връчи акредитивните си писма и след първата годишнина от началото на войната в Газа, посланик Джаиш отправи призив към международната общност да не си затваря очите за ставащото в Близкия изток. Допълни и, че палестинските власти са против избиването на мирни граждани където и да е по света.

Посланик Джаиш, че година след началото на войната в Газa жертвите от палестинска страна са 42 000, а 16 000 от тях - деца.

"Ние поискахме от хутите, Иран и Хамас, заложниците да бъдат освободени, включително и българите. Палестинският президент Махмуд Абас и нашите дипломатически служби полагат огромни усилия за тази среща в Кайро, на която ще бъде поставен въпросът за заложниците. Не мога да ви кажа какъв ще бъде резултатът, но въпросът ще бъде поставен", каза д-р Насри Абу Джаиш, посланик на Палестина.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В посолството ни в Букурещ представиха визия за популяризирането на България
В посолството ни в Букурещ представиха визия за популяризирането на България
Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК
Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК