НОВИНИ

Слънчев вторник, предвещаващ и топла сряда

Утре максималните температури в по-голямата част от страната ще останат почти без промяна

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 08.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони от страната, между които Свищов , Ново село, Кюстендил, Благоевград и Кърджали, денят започна с мъгли, а минималните температури са в голям диапазон, от 3° на запад до 12° на изток,в София, след 5° вчера, рано тази сутрин беше 6°. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър и ще бъде по-топло от вчера, с максимални температури в по-голямата част от страната между 23° и 28°, по Черноморието - от 21° до 23°, в София, след 19° вчера, следобед ще бъде 24°.

СРЯДА
Утре максималните температури в по-голямата част от страната ще останат почти без промяна, между 23° и 28°, малко малко по-ниски в западните райони, където се очакват превалявания от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, но ще е и предимно слънчево, с максимални температури от 21° по северното крайбрежие, където сутринта ще бъде с мъгли, до 24° по южното.

В планините утре ще духа силен югозападен вятър, а на отделни места, главно в масивите в Западна България, ще има валежи от дъжд.

Ветровито и с валежи ще бъде за пореден ден в западните райони от Балканите,
но в по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево.

И у нас в четвъртък ще бъде слънчево и топло за сезона, на места със сутрешни мъгли. В петък и събота ще има има райони с превалявания, през първия ден в западните и централните райони от страната, а през втория, когато предстои и захлаждане – в източните и южните. Понижението на температурите ще продължи и в неделя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив смени облика на емблемата си преди новия сезон
Марица Пловдив смени облика на емблемата си преди новия сезон