НОВИНИ

Паметна нощ за Сидни Кросби при победа на Питсбърг

Лос Анджелис Кингс се справи с Калгари с категоричното 4:1 и спечели квота за плейофите за трета поредна година.

питсбърг победи вашингтон мач нхл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:23, 12.04.2024
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Питсбърг Пингуинс победи с 6:5 след продължение Детройт и се изкачи във втората уайлд-карт-квота в Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Ерик Карлсон вкара победния гол в 1:40 минута на допълнителното време. Паметна нощ за Пингвините имаше и Сидни Кросби, който изпревари Фил Еспозито на 10-ото място във вечната клубна ранглиста по точки, след като има 1591.

Кросби снощи приключи мача с гол и две асистенции, достигайки до подаване номер 1000 в кариерата си. Също с гол и два паса се отличи Брайън Ръст, а Дрю О’Конър, вторият капитан Крис Летанг и Джеф Картър също вкараха по една шайба. За Картър това е 10-и пореден мач с точки, като 7 от тях са от голове.

Вратарят на победителите Алекс Неделкович спаси 25 изстрела, но тимът му имаше инициативата през цялото време. Три гола за гостите Лукас Реймънд, Дилън Ларкин остана с гол и два паса, а Джеф Петри добави петото попадение.

Лос Анджелис Кингс се справи с Калгари с категоричното 4:1 и спечели квота за плейофите за трета поредна година. В момента Кралете заемат 3-ото място с 95 точки, с три пред Лас Вегас.

Ню Йорк Айлендърс се справи също с продължение с последния в цялата Източна Конференция Монреал с 3:2. Кайл Палмиери оформи крайния резултат в 1:17 минута на продължението, а с този успех Езерняците се придвижиха съвсем близо до участие в плейофите. Те заемат 3-ото място в Столичната дивизия с 89 точки, на три пред Пингвините. Айлендърс и Пингуинс остават два от сериозните претенденти за последните две квоти за елиминациите в Източната конференция. Езерняците от Елмънт водят с 4 точки пред Детройт Ред Уинг, а Вашингтон и Филаделфия си поделят 9-ото място към момента.

Пиер Енгвал изравни за 1:1 във втората третина, а Кейси Чиезикас направи 2:2 в третата. Джордан Харис и Коул Кофилд бяха точни за Канейдиънс, които на два пъти повеждаха в срещата.

Травис Конечни се отличи с един гол и два завършващи паса за победата на Филаделфия с 4:1 като гост над лидера Рейнджърс, като това е първи успех за Флайърс от осем мача насам. Кам Йорк откри резултата в първата част на мача, а Боби Бринк в 3:29 минута на втората част направи 2:1. За Рейнджърс руската им звезда Артьоми Панарин отбеляза при числено превъзходство, за да увеличи сметката си на 11 мача подред с точки. Също така той има вече 117 точки, на 6 от лидера в клубното подреждане Яромир Ягър.

Уинипег Джетс събра 104 точки, колкото има и Колорадо и изостават само на 1 от 2-ия в цялата Западна конференция Ванкувър. Това стана при успеха на канадския тим с 3:0 като гост над Далас.

11 гола си вкараха Ню Джърси Девилс и Торонто, като Дяволите спечелиха с 6:5, макар да изоставаха в един момент с два.

Флорида, заемаща 4-о място на Изток със 106 точки, смаза Калъмбъс с 4:0. Сам Райнхарт вкара своя гол номер 54 през сезона. Вратарят Сергей Бобровски спаси 25 удара, а другите три гола вкараха Матю Ткъчък, Иван Родригес и Владимир Тарасенко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиоли: Няма да е нищо ново за нас да победим Рома като гост
Пиоли: Няма да е нищо ново за нас да победим Рома като гост
Лавина уби трима скиори от Нидерландия в австрийски курорт
Лавина уби трима скиори от Нидерландия в австрийски курорт