НОВИНИ

Панев: В меморандума, предложен от ПП-ДБ, няма заплахи, а визия за бъдещето управление

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 24.02.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

В меморандума, предложен от ПП-ДБ, няма заплахи, няма отиване на избори, а визия за бъдещето управление. Това заяви в "Говори сега" Владислав Панев, депутат от "Демократична България“ Владислав Панев и инициатор на клуб "Ускорение".

"Искам да направя аналогия. Преди 9 месеца бях във вашето студио и тогава беше изтеклият запис на "Промяната" от Националния съвет. Мария Габриел заяви, че замразява преговорите за съставяне на правителството. Аз казах, че това е мъдър ход от страна на Габриел. Защото борсовото правило е 48 часа да си седиш на ръцете и нищо да не правиш. Сега във вторник вечерта обявихме меморандума, за 48 часа се изля какво ли не, дъжд от емоции. Не бяха мазни турски кафета, не беше делкане на позиции и какво ли не. След 48 часа започнаха да осмислят хората какво пише в този меморандум. Видя се, че в него няма нищо страшно, няма заплахи, няма отиване на избори, има визия как по-добре да бъде управлявана държавата през следващите 9 месеца", коментира Владислав Панев.

Депутатът коментира есенцията в предложения документ.

"Темата е една. Едно правителство и един парламент могат да паднат да кажем следващата седмица. При регулаторите не е така. Там има доста по-сериозна стабилност с многогодишни мандати. Но тези регулатори не работят както би трябвало да бъде. Въпросът е как да бъдат избрани шефовете на регулаторите, те да бъдат наистина професионалисти, не да бъдат еднакво отдалечени, но да не вдигат телефона на политическите лидери, така че да са независими от тях. Затова е този меморандум. Идеята е всеки да може да предлага членове, включително граждански организации и парламентарни групи. Но по никакъв начин не приемаме плаващи мнозинства", посочи още Панев.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдъхновен Левски записа убедителен успех над Арда
Вдъхновен Левски записа убедителен успех над Арда
Иван Димитров пред БНТ: За първи път виждам отбора на Славия сринат
Иван Димитров пред БНТ: За първи път виждам отбора на Славия сринат