НОВИНИ

Първи коментар на обвинената за убийството в "Драгалевци" Габриела

Пред БНТ говори адвокатът на Пейо Пеев

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:17, 24.01.2024
5352
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

44-годишният Пейо Пеев, който беше удушен в автомобил, споделял пред адвоката си, че се чувствал притеснен в комуникацията с жена си и нейната майка.

През септември мъжът потърсил правна помощ по делото за бащинството на второто дете на съпругата си. На 10 януари написал съобщение на адвокатката си, че се съмнява, че е бил упоен от жена си и му се губят спомени. На 18 януари е бил убит.

Обвиняеми по случая са съпругата му и нейната майка. Пред БНТ за първи път говори оставената под домашен арест Габриела.

33-годишната Габриела вече е на домашния си адрес, където е под арест. Сама ни отвори вратата на блока, но когато стигнахме до жилището ѝ отказа да разговаря с нас.

БНТ: Здравейте, Габриела търся.

Габриела: А вие коя сте?

БНТ: Аз се казвам Йоана Миланова и съм репортер на БНТ. Може ли да разговарям с Вас?

Габриела: Не, отказвам коментари.

През септември миналата година съпругът ѝ Пейо Пеев посетил за първи път кантората на адвокат Миглена Балджиева.

Поводът - делото за бащинство на второто дете на Габриела. Впоследствие мъжът споделил на юристката, че се чувства притеснен. На 10 януари ѝ написал съобщение, че дни по-рано е бил поканен на среща от Габриела.

"Той е отишъл. Тя е дошла с две чаши топъл шоколад и от там нататък той описва, че не помни дали е изпил цялото количество, не помни как се е прибрал, споделя, че на следващия ден не се е чувствал добре, губят му се моменти", заяви Миглена Балджиева, адвокат на Пейо Пеев.

Пейо се усъмнил, че е бил упоен. Притеснявало го още, че майката ограничава контактите с детето му и през големи периоди от време не му давала информация за него. Бил убеден, че не е бащата на второто дете.

"Пейо беше напълно наясно и знаеше, че не е биологичен баща на детето. Той искаше истината да излезе наяве, беше потвърдил, че ще признае иска на Велико Минков и също така беше изявил желание за извършване на ДНК експертиза", допълни Миглена Балджиева.

Каква ще бъде съдбата на децата още не е ясно.

"Децата са настанени под грижите на близки и роднини. В момента се чувстват спокойни. Те са в сигурна семейна среда. Тогава, когато в семейната среда има криза, особено от такъв характер, децата по възможност да бъдат в близка, най-вече в семейна среда, да не бъдат настанявани в специализирани институции, което преди години беше практика", каза още Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика.

Възможно е децата да бъдат разделени едно от друго, но за момента и това е само хипотеза. Предстои да се вземе решение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Иванов, ПП-ДБ: След ротацията не трябва министър да не може да освободи директор на болница
Йордан Иванов, ПП-ДБ: След ротацията не трябва министър да не може да освободи директор на болница
Етър допусна загуба от втородивизионен отбор в контрола
Етър допусна загуба от втородивизионен отбор в контрола