НОВИНИ

Първите туристи откриха плажния сезон на Крайморие

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 22.05.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Топлото време край морето днес изкара стотици на плажа. От този уикенд ивицата в Крайморие вече е готова да посреща туристи, а една обходна двойка спасители ще следи за сигурността до 1 юни, когато броят им ще се увеличи.

Плажът на Крайморие е и първият по Южното Черноморие, който седмица по-рано посрещна летовници, а слънчевото време днес примами някои от плажуващите да влязат във водата и да се изкъпят.

През целия ден плажът се пълнеше с летовници. Росица Иванова довела свои приятели от Норвегия, след като разбрала, че плажът от днес е оборудван с чадъри и шезлонги.

За тях тази температура е прекалено добра, достатъчно добра да са тук и решихме да разнообразим уикенда, каза Росица.

Цените на съоръженията на този плаж са намалени с 50% - 5 лева за чадър и 5 лева за шезлонг. В сряда се очаква Министерският съвет да гласува дали да се опрости от концесионната такса на стопаните на плажове, ако намалят цените на своите съоръжения.

Или на 100%, тоест нулева цена или на 50% по договор, това което е заложено по договор. Аз дори и да нямам такива гаранции все още ясни или подписано споразумение с държавата, аз съм го сторил вече и при мен цените са на 50%м каза Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие.

Към момента една обходна двойка от двама спасители следи за безопасността на летовниците. След 1-ви юни постовете ще станат 5, а спасителите 10.

Сега особено със студената вода дълго престояване, знаят много добре плажуващите, че не трябва да стоят дълго във водата. Получават се и заболявания при децата, така че трябва да внимават, каза Васил Алексиев, старши спасител.

Спасители и по останалите охраняеми ивици трябва да има от 1-ви юни, когато е официалното откриване на плажовете у нас.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна хуманитарна помощ пристига в Ивицата Газа след примирието
Спешна хуманитарна помощ пристига в Ивицата Газа след примирието
Опашки на "Кулата", Румъния отвори границите за туристи (ОБЗОР)
Опашки на "Кулата", Румъния отвори границите за туристи (ОБЗОР)