НОВИНИ

Пеевски: Има едно ДПС, има една легитимна коалиция, това е нашата

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:55, 04.09.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
делян пеевски парламентът практика работи време вървим избори
Снимка: БТА/Архив
Слушай новината

"Има едно ДПС. Не знам какво е това противопоставяне. Има ДПС, има отцепници. ДПС ще бъде това, което е ДПС - Ново начало и ще го видите на изборите. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, пред журналисти в кулоарите на парламента, относно казуса с регистрацията на ДПС за парламентарните избори.

На въпрос ще обжалва ли пред съда регистрацията на двете коалиции, Пеевски отговори, че в момента няма две регистрации и ЦИК трябва да се произнесе по подадените заявления.

"ЦИК направиха супер циркове. Това е пълна глупост, което се случи и несъстоятелно. Има едно ДПС - една легитимна коалиция - това е нашата, която е с решение на ПГ", коментира още Пеевски.

Относно двете формации, с които ДПС - Ново начало ще се яви на изборите, Пеевски заяви: "Преценили сме да работим с тях , това е наше решение".

Той добави, че ръководството на парламента години наред не е предприело действия и трябва да намери самостоятелно място, където да се помещава ЦИК, а не в сградата на Народното събрание.

Делян Пеевски коментира още, че ще направи предложение във всички закони да се въведе публична процедура за всички назначения на държавния глава. Според него не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а президентът Радев да пуска указ и да не обяснява на никого как назначава.

"Той назначава директно хора на Русия. Това е проблем за националната сигурност. Надявам се нашите агенции да реагират, които трябва да пазят националната сигурност на България", каза Пеевски.

"Във всички закони ще въведем предложения от ДПС да има публична процедура за всички назначения на "Мистър Кеш" - знаете кой е той - човекът на Москва в България. Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска после едни укази и да не обяснява на никой как назначава - да назначава приятели, всякакви близки и хора на Москва, защото това е много опасно за България и ние трябва да го прекратим", коментира още председателят на ПГ на ДПС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно млад национален отбор на България за Купа Дейвис
Рекордно млад национален отбор на България за Купа Дейвис
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на "БСП за България"
Михаил Ставрев напуска парламентарната група на "БСП за България"