НОВИНИ

Пенсионери във Варна се редят на дълги опашки, за да подновят картите си за градски транспорт

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 12.10.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Дълги опашки се вият от сутринта пред местата, където пенсионерите от Варна подновяват картите си за пътуване в градския транспорт. Причината е, че в града има само 7 пункта, които се ползват от всички, пътуващи с абонаментни карти.

Все още има хора, които чакат за издаването на нови абонаментни карти. Пунктът до основно училище "Димчо Дебелянов", където има и най-голяма опашка, работи до 18.30 ч., но през целия ден имаше много хора. По информация на БНТ вчера е имало инцидент с припаднали пенсионери пред въпросния пункт. На останалите 6 пункта днес не са се образували тълпи.

Причина за опашките е, че крайният срок за издаването на картите е 15 октомври, а много хора още не са си ги презаверили.

От средата на тази година издаването на карти се прехвърли от градския транспорт към общинско предприятие. Оттам уточниха, че са провели информационна кампания сред възрастните хора, за да не чакат в последния момент

Пенсионерите разказват, че почти половината пунктове в града са затворени. На пункта до ОУ "Димчо Дебелянов" пък работят само двама служители, а гишетата са четири. Много от пенсионерите се редят на опашка за втори път и казват, че няма никаква организация.

От общинското предприятие напомнят хората да се запознаят с инструкциите и с това какви документи трябва да подготвят, за да презаверят картите си.

Вижте още в прякото включване на Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станаха ясни нарядите за 14-ия кръг в Първа лига
Станаха ясни нарядите за 14-ия кръг в Първа лига
Кръстаич пробва още двама младоци в контролите срещу Кипър и Люксембург
Кръстаич пробва още двама младоци в контролите срещу Кипър и Люксембург