НОВИНИ

Петър Касабов пред БНТ: Момичета са усмихнати и щастливи, че са тук

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:03, 01.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
петър касабов бнт момичета усмихнати щастливи
Слушай новината

Старши-треньорът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов говори специално пред камерата на БНТ след пристигането на нашите момичета в олимпийското село.

Тайбе Юсеин, Мими Христова, Миглена Селишка и Евелина Николова бяха сред първите ни спортисти, които потеглиха за Япония, за да проведат подготвителен лагер в Окаяма.

Касабов сподели, че е останал доволен от лагера и изрази радостта си от пристигането на отбора в олимпийското село.

"Радвам се, че успяхме да направим лагера в Окаяма и, че вече сме тук в олимпийското село. Доволен съм, че сме нагласили нещата точно, както се иска. Остава ни само настройката, мобилизацията, как ще станат момичета, дали ще се наспят."

Наставникът на отбора говори и за противоепидемичните мерки и дали те се отразяват по някакъв начин на състезателките.

"Мерките в олимпийското село им понасят добре. Могат да се разхождат, нямат толкова много ограничения. Единствено трябва да носят маска навсякъде, но това не е чак такъв проблем. В Окаяма не можехме да излизаме извън града и единственото ни развлечение беше да отидем да тренираме и да слизаме да ядем. Тук си ни е направо свободия и е рай."

Петър Касабов сподели още, че за момента в отбора няма никакви оплаквания и допълни, че момичетата са истински щастливи от това, че са в олимпийското село.

“Нямаме оплаквания. Всички се аклиматизираха добре. Свикнаха с времето и с влагата. Сега се надявам, че нещата наистина ще се получат, защото виждам, че момичетата са усмихнати и са щастливи. Говорим си. Все още не са се затворили, както обичат да правят, когато наближи състезанието. Обсъждаме нещата и мисля, че са добре”, завърши Касабов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникални макети показват железниците в умален мащаб (Снимки)
Уникални макети показват железниците в умален мащаб (Снимки)
Лазаров се класира на финал в Телави без да загуби сет
Лазаров се класира на финал в Телави без да загуби сет