НОВИНИ

Петър Попангелов за Алберт Попов: Той направи нещо голямо

Петър Попангелов заема трето място в слалом през 1984 г.

петър попангелов алберт попов направи нещо голямо
bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 27.02.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Той направи нещо много голямо, направи от три минуса три плюса. Не завърши два старта за Световната купа и на световното първенство. Той съчета това, че беше втория манш преден номер и с малки разлики и направи това, което малко хора правят - да мислиш за старта и да го направиш по време на каране. Комплименти! Той успя да победи тези, които можеха да са преди него. Това заяви специално за БНТ Петър Попангелов за невероятния успех, който постигна Алберт Попов снощи в слалома в Палисадес Тахо, Калифорния. Попов се качи за първи път на подиума, завършвайки на трето място в старт за Световната купа.

"Аз на средата на втория манш усетих, че Алберт ще се класира много напред. Усещах, че много добре кара и наистина стана трети с олимпийския шампион. Направи нещо, което се случва много рядко. Да не завършиш три старта, и след това да направиш трето място, първи подиум в неговата кариера, това беше перфектно спускане", обясни още Попангелов.

"Алберт има по-различна техника от другите, създава впечатленията че не кара много бързо, както навремето беше Стенмарк, като пример. Аз го давам винаги като пример, той караше много такъв стил - компактен със събрани ски ", допълни Петър Попангелов.

"Алберт трябва да направи баланс между това, което може и това което очакват хората", каза още именития ни скиор пред БНТ.

"Благодарна съм, че има хора, които вярват в него. След малки неуспехи, всеки има нужда нещо да го вдигне. Радвам се, че той успя да се вдигне, последните три старта бяха трудни. Имаше леки неудачи, както казах това е дългоочакван подиум за него, той отдавна е готов, силите на най-добрите са изравнени. Въпрос на време и обстоятелства е да уцелиш твоя ден", каза по-рано днес в ефира на БНТ и неговата майка Мартина Попова.

Вижте интервюто на Свобода Маданска с Петър Попангелов във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК и Великобритания с нова договорка за търговията
ЕК и Великобритания с нова договорка за търговията
Мигрантският натиск: Гонки с полицията и игра на стражари и апаши
Мигрантският натиск: Гонки с полицията и игра на стражари и апаши