НОВИНИ

"Пирогов" благодари на кръводарителите, които се отзоваха на призива на болницата

пирогов благодари кръводарителите отзоваха призива болницата
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 23.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Екипът на болница „Пирогов“ отправя своята огромна благодарност към всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване.

Десетки граждани благородно откликнаха на нуждата от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болницата продължава безпроблемно. В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитаме и факта, че нуждите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължават да остават високи!

Призоваваме гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, в резултат на апела за доброволни кръводарители, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница „Пирогов“ през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София.

Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване.

"Пирогов" спешно се нуждае от кръводаряване

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ изпраща своята признателност и към екипа на Националния център по трансфузионна хематология в гр. София, без чийто усилия и отдаденост на каузата, успехът на тази кампания би бил невъзможен!

Нека всички желаещи лица, които искат да помогнат на болницата, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 8.00 и 18.00 часа с прекъсване между 12.00 и 13.00 часа.

Опашки за кръводаряване след призива на "Пирогов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гол в последните секунди спаси Реал (Мадрид) от загуба срещу Елче
Гол в последните секунди спаси Реал (Мадрид) от загуба срещу Елче
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига утре в София
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига утре в София