НОВИНИ

Пламен Узунов е отведен за разпит в Спецпрокуратурата

пламен узунов отведен разпит спецпрокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 19.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе отведен за разпит в сградата на Спецпрокуратурата в качеството му на свидетел.

Пламен Узунов е призован нормално по телефона, заяви прокурор Генка Бързашка.

"Лично аз го призовах по телефона, за което е изготвен протокол вчера, заяви тя. Дошъл е сам в сградата на Специализирания съд и се разпитва в момента като свидетел", уточни тя.

По-рано през деня в дома му в кооперация в столичния квартал „Кръстова вада“ беше изпратен екип прокурори и бяха извършени претърсвания.

Полицията влезе и в дома на Узунов в Пловдив. Цивилни и униформени служители извършват претърсване в семейното му жилище на бул. "Шести септември".

Президентският секретар е уличен в търговия с влияние.

Прокуратурата разпространи днес част от комуникация между обвиняемия Пламен Бобоков и две лица, едното от които Пламен Узунов.

Става ясно, че на 27 декември 2018 г. Узунов е изпратил на Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Пламен Узунов и Бобоков контактували постоянно и разменяли дори съдебни актове и уреждали заличаване на криминалистични регистрации.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат.

От президентството до момента не са коментирали новия скандал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията разчита на феновете да спазват противоепидемичните мерки на Дербито
Полицията разчита на феновете да спазват противоепидемичните мерки на Дербито
Георги Тодоров: Един положителен резултат ще ни даде самочувствие
Георги Тодоров: Един положителен резултат ще ни даде самочувствие